Trainee UWV

Door Ineke Abma | Op 19 juni 2024

Het traineeship is een ontzettend mooie kans om jezelf, de organisatie en nieuwe mensen te leren kennen.” 

 

UWV als organisatie 

Als het goed is, heb je al wat kunnen lezen over UWV op onze Traineelinksite. Als je dat niet hebt gedaan, dan is de kans groot dat je alsnog wel bekend bent met het UWV. Waarschijnlijk door eventuele nieuwsberichten of door kennissen of misschien omdat je zelf contacten hebt binnen UWV. Ikzelf kende UWV ook. Althans dat dacht ik. Noem me naïef, maar ik stond de eerste weken versteld van de immense grootheid van deze organisatie. En tegelijkertijd van de informele familiaire sfeer die er hangt.

 

Waarom bij UWV?

En zo heeft het ook gevoeld voor mij. Als een soort familie die je graag meeneemt en dingen laat zien. Vraagt naar wat jij ergens van vindt. Die je de ruimte geeft om dat dan ook te gaan doen. Ook al zou je dat wellicht niet denken, omdat je vooral een saai en statisch beeld hebt van UWV. Dat klopt aan de ene kant ook zeker; met de lading trainees die er jaarlijks binnenkomen, gaat de gemiddelde leeftijd aardig omlaag. En om iets “ergens doorheen te krijgen” kan het zijndat er eerst heel wat mensen “een plasje over moeten doen”. Maar des te leuker is het als al deze generaties en hun verschillen samenkomen. En vooral dat wat er dan ontstaat.

 

Nu is elk traineeship natuurlijk anders. Ook binnen UWV. Je kunt namelijk op allerlei verschillende plekken terecht komen. Heel kort door de bocht gezegd, waren er afgelopen jaar twee soorten traineeship binnen UWV. Eén waar het vervullen vaneen functie centraal stond en één waar een grote opdracht of meerdereopdrachten centraal stonden. Zelf had ik het tweede soort, wat mij enorm veelvrijheid en ruimte gaf om te gaan ontdekken en doen wat ik leuk en interessant vond. Met veel projecten over de gezonde werkplek, dynamisch werken, vakmanschap, medewerkersparticipatie, ziekteverzuim in relatie tot het verrichten van (mantel)zorgtaken bij medewerkers en duurzame inzetbaarheid.

 

Dus...

Ben je opzoek naar concrete werkervaring en een jaar vol verrassingen? Dan is een traineeship echt iets voor jou. Zeker bij UWV. Het is een ontzettend mooie en grote organisatie waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat.


De Traineelink website laat vacatures zien van traineeships van alle aangesloten organisaties in Noord-Nederland. Iedere organisatie in Noord-Nederland die trainees inzet (of wil gaan inzetten) is een potentiële partner van Traineelink. Traineelink is een initiatief van Noorderlink.

feedback?