Nationaal Watertraineeship

Den Haag

Delen

Ken jij iemand die past bij deze organisatie?

Informatie

Bekijk de kaart

Klaar voor een betekenisvolle carrière bij het Nationaal Watertraineeship?

Sta je te trappelen om het verschil te maken in de watersector? Wil je straks écht van waarde zijn? En ben je dapper genoeg om daarvoor ook aan jezelf te werken? Dan is het Nationaal Watertraineeship precies wat je zoekt. In twee jaar tijd stomen we je klaar voor een betekenisvolle carrière.

Onze samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van klimaat, water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken vereist leiderschap, het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang en eigen organisatie. Daarom brengen onze traineeships jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Zij ontvangen trainingen, coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werken zij aan multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de keten. Zo krijgen zij inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkelen zij een brede blik.

Dankzij dit hechte netwerk, dat ieder jaar verder groeit, ontstaan er nieuwe samenwerkingsverbanden en verrassende oplossingen voor een duurzame toekomst.

We hebben twee belangrijke drijfveren: de ontwikkeling van jong talent en de zorg voor onze planeet. We realiseren ons dat we niet kunnen blijven denken en werken zoals we nu doen, dat we nieuwe systemen moeten ontwikkelen. Dat vereist een frisse blik, het vermogen om over grenzen heen te kijken en integrale samenwerking.

Wij selecteren en ontwikkelen jonge talenten tot een hecht netwerk van professionals die het verschil maken in de duurzame transitie. In onze traineeprogramma’s leren zij over grenzen heen kijken en werken zij vanuit verschillende organisaties integraal samen aan klimaat-, water-, bodem- en energievraagstukken.

Tijdens een traineeship bij het NWT leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Maar om eerlijk te zijn: eigenlijk begin je daar bij ons al aan.

Hoe werkt het?

We beloven je niet zomaar een vliegende start van je carrière. Je zult namelijk zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Vanaf dag één ga je als afgestudeerde hbo’er of wo’er aan de slag bij een organisatie die ertoe doet. Samen met jou zoeken we in ons brede netwerk naar een baan die aansluit bij jouw profiel en persoonlijke ambities. Je kan ons helpen door ook in je eigen netwerk te zoeken. Zo zet je direct je eerste stappen in de watersector.

Tweejarig programma

Je traineeship start in april of oktober en duurt twee jaar. Daarin maak je vanuit het werkveld uitgebreid kennis met de watersector. Daarnaast leiden we je persoonlijk op, want je komt elke vrijdag samen met onze andere trainees.

Die vrijdagen staan in het teken van jou! We gaan aan de slag met reflectie, persoonlijke groei, kennisdeling en onderlinge kennismaking. Daardoor leer je niet alleen jezelf, je medetrainees en de sector goed kennen, maar bouw je ook in zeer korte tijd een waardevol netwerk op. En juist naar die talenten zijn organisaties in de watersector hard op zoek. De sleutel tot impact op anderen, werk en de leefomgeving ben jij immers zelf.

Hybride trainen

Deze vrijdagen waarop er trainingen worden gegeven vinden plaats op diverse locaties in Utrecht, of we trainen online als dit handiger is.

Vacatures van Nationaal Watertraineeship

Nationaal Watertraineeship heeft op dit moment geen vacatures.

De Traineelink website laat vacatures zien van traineeships van alle aangesloten organisaties in Noord-Nederland. Iedere organisatie in Noord-Nederland die trainees inzet (of wil gaan inzetten) is een potentiële partner van Traineelink. Traineelink is een initiatief van Noorderlink.

feedback?