Provincie Drenthe

Assen

Delen

Ken jij iemand die past bij deze organisatie?

Informatie

Bekijk de kaart

Ben jij ons volgende Drentalent?

Provincie Drenthe biedt traineeships

Ben jij net afgestudeerd (HBO/WO) en wil je een vliegende start maken met jouw carrière? Ben jij ambitieus, heb je lef en een frisse blik? Wil jij je inzetten voor maatschappelijke vraagstukken en wil je meebouwen aan een dynamisch en ondernemend Drenthe? Dan is het traineeprogramma van de provincie Drenthe jou op het lijf geschreven!

Aan het werk!

De provincie Drenthe zoekt ondernemende, slimme, jonge professionals die graag hun bijdrage leveren aan interessante maatschappelijke vraagstukken. Het huidige programma van 2 jaar bestaat uit opdrachten, op het gebied van bijvoorbeeld mobiliteit, (circulaire) economie, energietransitie, cultuurhistorie of ruimtelijke ontwikkeling. Allemaal onderwerpen die de Drentse inwoners, ondernemers en instellingen raken. Je zult daarbij heel veel leren, zien en vooral: ontdekken.

Jij staat centraal

Het traineeprogramma draait om jou. Je hebt veel bewegingsruimte en er is veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je werkt samen met ervaren professionals die gedreven zijn hun vakmanschap met jou te delen. We ondersteunen je met trainingen en een mentor die je begeleidt. Samen met de andere trainees volg je het opleidingsprogramma en kom je bij elkaar voor intervisie. Het opleidingsprogramma bestaat uit trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkelingen, projectvaardigheden en politiek-bestuurlijke trainingen.

Daarnaast bieden we je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, je krijgt een tijdelijk dienstverband op basis van 36 uur en een passend salaris. Je hebt veel vrijheid om te leren en te ontdekken en een goede balansinwerkdagen. Reiskosten voor OV worden volledig vergoed en je hebt de beschikking over een eigen opleidingsbudget.

Jij bent …

Wij bieden je veel, maar verwachten ook een grote inzet van jou. Je neemt initiatief, bent leergierig, dienstverlenend en creatief. Je hebt een open blik naar buiten en weet daarmee belangrijke spelers mee te nemen en met elkaar te verbinden. Samenwerken is jouw ding en resultaat leveren is jouw doel, op een energieke en flexibele manier. Je weet wat je wilt en durft ook kritisch te zijn naar anderen. Met jouw energie, kennis en ervaring geef je een frisse impuls aan de organisatie.

Je bent minimaal HBO/academisch geschoold en hebt tot maximaal 2 jaar werkervaring (stages en bijbanen niet meegerekend, wel een pre).

Opdrachten

Je kunt uit een aantal boeiende opdrachten kiezen. Een greep uit de opdrachten die de trainees in het vorige programma hebben gedaan: onderzoek doen naar arbeidsmarktcommunicatie, bijdragen aan circulaire economie of cultuurhistorische vragen.

De procedure

Is het traineeprogramma iets voor jou? In september 2019 gaan we weer starten met een nieuwe lichting. Hiervoor gaan we medio juni werven.

Vragen/meer info

Heb je meer vragen, mail naar [email protected] of wil je iemand spreken, bel dan met Marieke Uitentuis of Jan-Willem Scheeringa op 0592-365555. Of via Whatsapp: 06-21363638.

Vacatures van Provincie Drenthe

Provincie Drenthe heeft op dit moment geen vacatures.

De Traineelink website laat vacatures zien van traineeships van alle aangesloten organisaties in Noord-Nederland. Iedere organisatie in Noord-Nederland die trainees inzet (of wil gaan inzetten) is een potentiële partner van Traineelink. Traineelink is een initiatief van Noorderlink.

feedback?