Rijksuniversiteit Groningen

Groningen

Delen

Ken jij iemand die past bij deze organisatie?

Informatie

Bekijk de kaart

De universiteit

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een rijke academische traditie die teruggaat tot 1614. Onze traditie heeft de eerste vrouwelijke student en de eerste vrouwelijke lector in Nederland voortgebracht, evenals de eerste Nederlandse ruimtevaarder en de eerste president van de Europese Centrale Bank. Onze sterke en vitale wortels liggen in het noorden van Nederland en we koesteren deze speciale band met de regio.

… waar onderwijs en onderzoek samenkomen

Als universiteit verzorgen we onderwijs en onderzoek op hoog niveau en binnen een breed spectrum aan vakgebieden. We onderscheiden ons op de internationale markt door de sterke koppeling tussen onderwijs en onderzoek, toegespitst op onze drie speerpunten Energy, Healthy Ageing en Sustainable Society. Niet alleen heeft ons onderwijs en onderzoek directe maatschappelijke relevantie, ook werken onze wetenschappers op grote schaal samen met partners uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid. De universiteit bevordert daarnaast het huidige debat over wetenschappelijke, maatschappelijke en culturele vraagstukken en reikt overtuigende perspectieven en verfrissende ideeën aan, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

… als internationale speler

Onderzoek en onderwijs zijn bij ons als universiteit internationaal georiënteerd. Studenten uit alle werelddelen kunnen zichzelf in Groningen voorbereiden op hun internationale carrière. We hebben een sterke internationale reputatie en een goede - en snel stijgende - positie in de internationale rankings. In een uitgebreid netwerk van samenwerkingsverbanden werken onderzoekers samen aan de grenzen van het weten, waarmee ze onze sterke reputatie wereldwijd onderstrepen.

… die bijzonder talent stimuleert

Als universiteit bieden we ook ruimte voor de persoonlijke ambities en kwaliteiten van studenten. Voor alle studenten is er binnen de diverse vakgebieden een uitgebalanceerd onderwijsprogramma op hoog niveau. Maar voor studenten met een krachtige ambitie en een sterke persoonlijke drijfveer hebben we ook intensievere programma’s, zoals het University College, het Honours College, het Research Master- en het Topmasterprogramma. Met deze programma’s dagen we getalenteerde studenten uit om het beste uit zichzelf te halen. Op deze manier bieden we als universiteit een breed gedragen hoog onderwijsniveau en geven we bijzondere talenten een extra stimulans.

… als inspirerende werkgever

Als universiteit durven we onderscheid te maken en willen we extra aandacht besteden aan de ontwikkeling van de vaardigheden van onze werknemers. Door een direct verband te leggen tussen prestaties, loopbaanperspectief en beloning geven we werknemers de kans zich volledig te ontwikkelen en op die manier bij te dragen aan een ambitieuze en inspirerende werkomgeving.

De Rijksuniversiteit Groningen start in 2019 met de werving voor Traineeships 

Vacatures van Rijksuniversiteit Groningen

Rijksuniversiteit Groningen heeft op dit moment geen vacatures.

De Traineelink website laat vacatures zien van traineeships van alle aangesloten organisaties in Noord-Nederland. Iedere organisatie in Noord-Nederland die trainees inzet (of wil gaan inzetten) is een potentiële partner van Traineelink. Traineelink is een initiatief van Noorderlink.

feedback?