Traineedag van het Noorden 2023

Noorderlink | Groningen | 01-06-2023

Delen

Ken jij iemand die van dit event moet afweten?

Informatie

Datum

01-06-2023

Tijd

11:30

Locatie omschrijving

Noorderpoort college Boumaboulevard 113 Groningen

Bekijk de kaart

Traineedag van het Noorden 2023

Thema: Gas op duurzaamheid
Traineelink organiseert op 1 juni 2023 voor de vijfde keer de Traineedag van het Noorden. Hét event waar trainees uit Noord-Nederland samenkomen om elkaar te ontmoeten en om inspirerende lezingen en workshops te volgen. Een uitgelezen kans om jouw professionele netwerk uit te breiden en kennis en ervaringen met elkaar te delen. 


Het thema van dit jaar is 'Gas op Duurzaamheid'. Denk aan duurzame inzetbaarheid (goed zorgen voor jezelf), duurzaamheid in organisaties (welke rol kan jij daarin spelen) en een duurzame wereld. Een wereld waarin jij je als trainee volledig kan ontplooien tot een professional in jouw werkveld!


We starten de Traineedag van het Noorden met een interactieve lunch waar je andere trainees kunt ontmoeten en leren kennen. We worden tijdens deze lunch begeleid door Channa van der Veen van `Sprekend Channa`. Daarna volgen twee rondes waarin je workshops naar keuze kunt volgen. Je leest er hieronder meer over. De dag sluiten we weer gezamenlijk af met een hapje en een drankje! 


Wij hebben er onwijs veel zin in. Jij ook?


Aanmelden

Lees gauw verder en meld je aan voor de traineedag én de workshops van jouw keuze! 👇


 AANMELDEN  


⚠️ Per workshop zijn een aantal plekken: hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je de workshop van jouw keuze kunt volgen! 


Programma

11:00 uur Inloop

11:30 uur Welkom en opening

12:00 uur Eat en meet

13:30 uur Verplaatsen workshopronde 1

14:00 uur Start workshopronde 1

15:00 uur Verplaatsen workshopronde 2

15:30 uur Start workshopronde 2

16:30 uur Verplaatsen naar eind locatie

16:30 uur Afsluiting met hapje en drankje

18:00 uur Afgelopen


Workshops

Tijdens deze traineedag starten we plenair en volgen daarna twee workshoprondes. De eerste start om 14:00 uur en de tweede om 15:30 uur. In elke ronde kun je kiezen uit 5 workshops. Voor welke twee kies jij? Hieronder een opsomming en helemaal onderaan lees je uitgebreid over de workshops en sprekers.


Workshopronde 1

1.1 Zelf aan de slag met duurzaamheid - Jenneke Kramer

1.2 Van gas naar waterstof! - Anne-Marijn Kamps 

1.3 Beroepsvitaliteit! Energiek, gezond en duurzaam werken - Kelly Sandys

1.4 Taakdemocratie: de oplossing voor duurzaamheidstransities? - Peter Bootsma 

1.5 Vergroot je werkgeluk door een duurzame energiebalans! - Kim Olthof


Workshopronde 2 

2.1 Van persoonlijke groei naar duurzame organisatieontwikkeling - Edwin Hageman

2.2 Duurzame mobiliteit - Jalien Westerhof

2.3 Perspectief op (duurzaam) veranderen - Renate Kamp

2.4 Vergroenen en verduurzamen in stad en tuin - Lisa Klijnstra

2.5 Vergroot je werkgeluk door een duurzame energiebalans! - Kim Olthof 


Locatie 

De start- en eindlocatie is in het Grand Café van het Noorderpoort college. Het Grand Café wordt volledig gerund door Noorderpoort studenten en je vindt het aan de Boumaboulevard 113 in Groningen.


Kom met de fiets!

De workshops vinden plaats bij organisaties in de buurt. Kom daarom met de fiets! Lekker duurzaam en handig om je te verplaatsen tijdens de workshoprondes. Je fiets stal je eenvoudig voor de deur van de Euroborg. Huur eventueel een OV-fiets of een via de vele fietsverhuurders in Groningen. 


Fietsen voor jou een probleem? Geef het aan ons in de aanmelding en we denken met je mee! Vragen mag je ook mailen naar [email protected].


KEUZE WORKSHOPS

We hebben twee workshoprondes. In beide rondes kun je kiezen uit 5 workshops. Voor welke twee kies jij? Let op, vol = vol!


 AANMELDEN  


WORKSHOPRONDE 1


1.1 Zelf aan de slag met duurzaamheid - Jenneke Kramer

In deze workshop maak je kennis met de strategie van het UMCG op het gebied van duurzaamheid. Het werken met Green Teams staat hierbij centraal. Je krijgt inzicht in hoe je duurzaam beleid kunt aanjagen en je gaat aan de slag met je eigen duurzame initiatief. Heb je dat nog niet? We inspireren je ter plekke want het UMCG werkt al langere tijd met Green Teams op diverse afdelingen! Dit wordt een interactieve workshop, toegespitst op jouw dagelijkse praktijk.


Spreker - Jenneke Kramer

Jenneke is projectleider Duurzaam (Green Teams) bij het Klinisch Traningscentrum van het UMCG en de RUG en doceert Geneeskunde. Daarnaast is ze coach van diverse coassistenten in het UMCG.


1.2 Van gas naar waterstof! - Anne-Marijn Kamps 

Anne-Marijn neemt je mee in de wereld van waterstof! Warm water en een kachel die aanstaat waren afgelopen winter opeens niet meer zo vanzelfsprekend! We zijn steeds afhankelijker van ons eigen warmtenetwerk in Nederland en waterstof biedt hier mooie kansen. In deze workshop ga je naast luisteren en ontdekken ook zelf aan de slag met waterstof!


Spreker - Anne-Marijn Kamps

Anne-Marijn Kamps werkt inmiddels meerdere jaren met veel enthousiasme als projectmanager Waterstof bij de Nederlandse Gasunie in Groningen. In 2016 startte ze als Technical Management Trainee en was betrokken bij Traineelink.


1.3 Beroepsvitaliteit! Energiek, gezond en duurzaam werken - Kelly Sandys

Wat heb ik nodig om mijn (toekomstige) beroep vitaal en duurzaam uit te voeren? Of wel, hoe kan je zorgen dat je in jouw werk energiek en gezond blijft voor de lange termijn! Dat je duurzaam inzetbaar bent op de arbeidsmarkt, tot je pensioen! ;) Een belangrijk thema voor jong en oud! Preventie gericht op duurzame inzetbaarheid start met aandacht voor beroepsvitaliteit bij jong professionals!


In deze workshop over beroepsvitaliteit zoomen we in op wat beroepsvitaliteit is. We gaan op zoek naar de fysieke, mentale en sociale kanten van je werk, kijken naar waar je zelf invloed op hebt en we horen graag van je of jij denkt dat hier voldoende aandacht voor is geweest in je opleiding. Samen zorgen we ervoor dat praten over beroepsvitaliteit heel normaal wordt!


Spreker - Kelly Sandys

Kelly is beweeg- en leefstijladviseur bij het Centrum voor Revalidatie in het UMCG.


1.4 Taakdemocratie: de oplossing voor duurzaamheidstransities? - Peter Bootsma 

We blijven het maar uitstellen: Schiphol, stikstof, energietransitie, ongelijkheid, migratie en ga maar door. Duurzaamheidstransities zijn erg belangrijk voor een duurzame samenleving, maar de politiek loopt er piepend in vast. In deze workshop starten we met een scherpe analyse en de stelling dat liberale democratie een ‘mooiweersysteem’ is, dat ongeschikt is voor transities. Daarna komt taakdemocratie aan bod: een oudere grondvorm van democratie, die bewezen geschikt is als stormsysteem.


Bij de vereniging Noorden Duurzaam is dit model gemoderniseerd. Dat gaan we in deze workshop aan de tand voelen: hoe werkt debat en besluitvorming in taakdemocratie? Hoe pas je het toe voor onderwerpen die te maken hebben met duurzaamheid? We maken daarvoor gebruik van een online democratisch stemsysteem, dus neem je telefoon mee.


Spreker - Peter Bootsma

Peter is organisatieadviseur, voorzitter van de vereniging Noorden Duurzaam en groene burgemeester van Groningen. Voor Noorden Duurzaam doet hij onderzoek naar ‘taakdemocratie’, dat is een model voor transitievaardige politiek.


1.5 + 2.5 Vergroot je werkgeluk door een duurzame energiebalans! - Kim Olthof

Hoe staat het met jouw energiebalans? Inzichten in jouw energiegevers en energievreters helpen je ook bij het maken van keuzes in je loopbaan, bij de vervolgstap na je traineeship naar leuk werk en een werkomgeving die bij je past.

In deze interactieve workshop brengen jullie persoonlijke energiegevers en energievreters in kaart en ontdekken jullie hoe je invloed kunt uitoefenen op energiebalans en daarmee ook werkgeluk. Je kunt deze workshop kiezen zowel in ronde 1 als 2.


Spreker - Kim Olthof

Kim is loopbaan- en ontwikkelcoach voor Young Professionals vanuit haar onderneming GroeiGeluk. Ze helpt twintigers en dertigers zoals jij om meer GroeiGeluk te ervaren. Te vertrouwen op gevoel en om nieuwe inzichten te krijgen zodat je vol zelfvertrouwen keuzes kunt maken. Ze stelt je prikkelende vragen en helpt je om niet alleen je droombaan te creëren, maar ook om jezelf beter te leren kennen.


WORKSHOPRONDE 2


2.1 Van persoonlijke groei naar duurzame organisatieontwikkeling - Edwin Hageman

Edwin zal zijn bijzondere reis over persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid met jullie delen. Hij zal daarin ook de relatie leggen naar door hem omarmde principes rond “De cirkel van invloed (Covey)” en de principes van agile/scrum werken. In zijn overtuiging begint duurzame inzetbaarheid bij jezelf en zorgt dat voor een belangrijke route door je (werkzame) leven. De richting van de route bepaal jij!


Spreker - Edwin Hageman

Edwin is Domeinleider Organisatie Ondersteuning bij de Provincie Groningen en in de afgelopen jaren komen thema’s als duurzaamheid, persoonlijke en organisatieontwikkeling regelmatig terug in zijn eigen loopbaan.


2.2 Duurzame mobiliteit - Jalien Westerhof

We verplaatsen ons dagelijk, soms zelfs meerdere keren per dag. Ook van huis naar werk en andersom. Mobiliteit, wat is dat nu eigenlijk? En hoe maken we dat duurzaam? Hoe zie jij dat? En wat is voor jou belangrijk in de toekomst? Hierover gaat Jalien graag met jullie in gesprek! 


Spreker - Jalien Westerhof

Jalien Westerhof werkt sinds 1,5 jaar als mobiliteitsadviseur bij de Groningen Bereikbaar en in deze functie houdt zij zich dagelijks bezig met de duurzame bereikbaarheid in en rondom Groningen.


2.3 Perspectief op (duurzaam) veranderen - Renate Kamp

Wil jij een verandering brengen in jouw organisatie en wil je weten hoe je dat kunt aanpakken? Tijdens de workshop duurzame verandering in organisaties geeft Renate jou inzicht in de nieuwste perspectieven op veranderen. Daarbij leer je door verschillende brillen naar een verandering te kijken, zodat je weet hoe jij als trainee ook een verandering kan creëren.


Spreker - Renate Kamp

Renate is een ervaren (verander)manager, consultant en trainer. Ze is bedrijfskundig opgeleid en begeleidt in allerlei rollen verandertrajecten. Al veel organisaties legden taaie, complexe organisatie- of veranderkundige vraagstukken in haar handen. Die brengt ze terug tot de kern en naar een oplossing. Altijd met humor en een heldere, sterke visie. Renate is eigenaar van Hollandse Nieuwe.


2.4 Vergroenen en verduurzamen in stad en tuin - Lisa Klijnstra

Waar begin je als je zelf een groenere omgeving wilt? Tijdens deze workshop gaan je armen uit de mouwen en je handen letterlijk in de modder! Je wordt meegenomen in de praktische mogelijkheden om je eigen omgeving groener te maken. We bestuderen hoe je woont, welke acties of subsidies in jouw regio zijn en gaan hiermee virtueel aan de slag! In deze workshop werk je dus direct aan een groenere omgeving. En jouw creatie mag mee naar huis! 


Spreker - Lisa Klijnstra

Lisa Klijnstra is in 2021 begonnen als trainee bij de Gemeente Assen en heeft hier uiteindelijk haar functie van kunnen maken als participatiemedewerker openbaar groen. Ze houdt zich bezig met het realiseren van de groene ideeën van inwoners van Assen en de verduurzaming van de stad in zijn algemeen. Assen is de groenste stad van Nederland en Lisa zorgt ervoor dat dat in de toekomst zo blijft!


 AANMELDEN  


⚠️ Per workshop zijn een aantal plekken: hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je de workshop van jouw keuze kunt volgen! 

Meer opkomende eventen van Noorderlink

TERUGBLIK | Traineedag van het Noorden 2023

01-06-2023 | Leonard Springerlaan 35, Groningen

TERUGBLIK | Traineedag van het Noorden 2023De vijfde editie van de Traineedag van het Noorden is een feit! We kijken met veel plezier terug op een geslaagde dag vol gezelligheid, nieuwe ontmoetingen, inspiratie en duurzaamheid 🌱📸 Anne VesseurWe waren te gast op de fantastische locatie van Noorderpoort Euroborg. In het Grand Café serveerden hun studenten een overheerlijke lunch. Channa van der Veen gaf ons tijdens de lunch tips en trucs over hoe je het gesprek aan kunt gaan en hoe je je netwerk verder kunt uitbreiden. Daarna ging iedereen uiteen om op verschillende locaties workshops te volgen. Deze workshops stonden allemaal in het teken van duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid. We sloten de dag af bij het Noorderpoort College met een gezellige borrel waar iedereen nog even de kans kreeg om met elkaar door te praten.📸 Anna OoimanDe reacties van de deelnemers waren erg positief. Uit de evaluatie blijkt dat de deelnemers de dag hebben beoordeeld met een 8.2 en de organisatie van de dag zelfs met een 8.8! Hier zijn wij als organisatie natuurlijk erg trots op! ‘Leuke verschillende manieren om met anderen in contact te komen,informele sfeer, interessante workshops, lekker eten’📸 Anna OoimanFoto's van deze dagAnna Ooiman en Anne Vesseur, beide studenten van het Noorderpoort college, fotografeerden deze dag. Klik hier voor alle foto’s.Video van deze dagWil jij nog even van de dag nagenieten? Bekijk dan de video die Robin van Gammeren voor ons maakte! Bedankt!Trainees uit het noorden, bedankt voor jullie deelname! En dank aan alle sprekers en locaties voor het mogelijk maken van deze dag 💙 Ben jij ons nieuwe bestuurslid?Traineelink zoekt nieuwe bestuursleden! Na de Traineedag hebben we afscheid genomen van een aantal bestuursleden, wat betekent dat er wat plekjes vrijkomen. Traineelink organiseert activiteiten voor trainees in Noord-Nederland. Ben jij (toekomstig) trainee en lijkt het je leuk om naast je traineeship activiteiten te organiseren en in contact te komen met trainees van andere organisaties? Dan zijn we op zoek naar jou! Mail naar [email protected] voor meer info of om eens mee te kijken tijdens een vergadering!

Traineemarkt 2023: Ontdek Jouw Carrièrekansen!

30-11-2023 | Leonard Springerlaan 35, Groningen

Traineemarkt 2023: Ontdek Jouw Carrièrekansen!Sta je op het punt om jouw carrière op te starten? Dan mag je de Traineemarkt zeker niet missen!For English see below!Traineelink & Career Services RUGOp 30 november bundelen Traineelink en Career Services RUG hun krachten om de Traineemarkt in Groningen te organiseren. Deze markt biedt studenten zoals jij de kans om verschillende traineeship-mogelijkheden te ontdekken en kennis te maken met organisaties uit heel Noord-Nederland.LinkedIn foto / CV CheckNaast het ontmoeten van bedrijven kun je op de markt ook een professionele LinkedIn-foto laten maken en je CV laten checken. Dus waar wacht je nog op? Zet 30 november in je agenda en meld je nu aan!Wat houdt een traineeship in?Een traineeship is een combinatie van werken en leren terwijl je in dienst bent van een organisatie. Als trainee werk je in korte tijd mee - variërend van drie maanden tot drie jaar - in de organisatie, om zo supersnel ervaring op te doen in je vakgebied. Daarbij biedt de organisatie vaak een opleidingsprogramma aan voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.ProgrammaVan 13:00 tot 17:00 uur kun je vrij inlopen om de werkgevers en traineeships van het noorden te ontmoeten. Uiteraard zijn wij er zelf ook om jou te helpen of om vragen te beantwoorden over traineeships en je start op de arbeidsmarkt.LocatieJe vindt ons in een gebouw van de RUG op het Zernike terrein, namelijk het Duisenberg gebouw. Je vindt dit aan Nettelbosje 2 in Groningen.AanmeldenMeld je nu aan en ontdek meer over Traineeships in Noord-Nederland. Aanmelden kan via de website van Noorderlink. Klik daar rechts op de knop 'vraag training aan' en kies bij organisatienaam overig (geen lid Noorderlink)'. Je ontvangt dan een bevestiging van Noorderlink. Controleer eventueel je spam. Neem gerust een vriend/vriendin/studiegenoot mee!Aanmelden

De Traineelink website laat vacatures zien van traineeships van alle aangesloten organisaties in Noord-Nederland. Iedere organisatie in Noord-Nederland die trainees inzet (of wil gaan inzetten) is een potentiële partner van Traineelink. Traineelink is een initiatief van Noorderlink.

feedback?